Een IQ-test voor je kind in Utrecht

Acht jaar geleden ben ik bevallen van mijn eerste zoontje, dat was een wonder. Er waren vanaf toen ik zwanger was al complicaties. De baby lag verkeerd in de buik en mogelijk had hij een erfelijke aandoening. Dat laatste bleek gelukkig niet het geval te zijn. De bevalling verliep alles behalve soepel. De artsen hadden moeite met de baby naar buiten krijgen, waardoor hij mogelijk kon stikken. Ik verloor erg veel bloed. Hoewel ik erg blij was dat ik een kind ter aarde had gebracht, mijn kind, was mijn eerste bevalling voor mij ook een traumatische ervaring. Ik was er bijna niet meer geweest, en mijn zoon ook niet. Daar sta ik nog bijna iedere dag even bij stil. We wilden altijd al meer dan één kind, maar na deze ervaring hebben we daar een tijdje mee gewacht. Gelukkig ging de tweede bevalling nagenoeg vlekkeloos. Er is alleen een ding wat ons erg opvalt aan onze kinderen, iets wat we merkten aan onze zoon maar nu ook aan onze dochter. Het duurde lang voordat mijn zoon kon lopen, maar met praten begon hij opvallend vroeg. Het begon zoals bij iedere baby met onzinwoorden, maar voordat ik het wist kon hij eenvoudige zinnen vormen. Het ging allemaal wat sneller dan verwacht, sneller dan bij de andere kinderen. Een vriendin van mij heeft een kind die rond dezelfde tijd als mijn zoon geboren is, de ontwikkeling ging bij haar kind veel geleidelijker. Dingen ontwikkelde zich ook meer tegelijkertijd. In de eerste instantie besloten we er niet zo veel mee te doen. Onze zoon was immers nog erg jong, en hij had veel complicaties gehad. Misschien zorgde dat voor een ietwat chaotische ontwikkeling. Toen hij naar school ging kreeg ik echter aan het einde van het jaar ook te horen dat onze Jimmy zich op bepaalde gebieden sneller leek te ontwikkelen dan anderen. Toen hij zes was, onze dochter was toen drie, besloten we maar eens met hem naar de psycholoog te gaan. Na een aantal tests gedaan te hebben vertelde de psycholoog ons dat Jimmy waarschijnlijk Asperger had, en dat hij daardoor waarschijnlijk een hoog IQ, maar een laag EQ had. Dit nieuws kwam niet geheel onverwachts, maar we schrokken er toch van. Ik wilde mijn zoon een IQ-test laten doen. ‘IQ-test kind Utrecht’, dat is wat ik op internet opzocht. Ik kwam deze website tegen http://praktijkscope.nl/IQ-test-kind-utrecht/.

De beste plek voor een IQ-test voor je kind in Utrecht

Een IQ-test voor ons kind in Utrecht, dat is wat we hem hebben laten doen. Uit de resultaten van de IQ-test van ons kind in Utrecht bleek dat Jimmy een ongewoon hoog IQ heeft. Iets wat na de diagnose van Asperger ook niet geheel onverwachts was. Hij is hoogbegaafd. We hebben onze dochter ook een IQ-test voor een kind in Utrecht laten afnemen, om te kijken of zij ook hoogbegaafd is. Dat bleek het geval te zijn. We zijn niet voor niets weer naar praktijk Scope gegaan om ons andere kind te laten testen:

  • Bij Scope krijg je een professionele IQ-test voor je kind in Utrecht.
  • Hoogbegaafdheid is bekend bij deze praktijk, ze weten waar ze het over hebben.
  • De IQ-test wordt aangepast op je kind.

Een IQ-test in Utrecht

Ik ben inmiddels zwanger van mijn derde kind. Waarschijnlijk laten we hem of haar ook bij Scope een IQ-test voor een kind in Utrecht volgen, om te kijken of we drie hoogbegaafde kinderen hebben. Als je denkt dat je kind hoogbegaafd is, raad ik je aan om een IQ-test voor je kind in Utrecht te laten doen. Lees meer…