Natuurlijke geneeskunde

Als je lichamelijke of psychische klachten hebt, dan kun je uiteraard naar je huisarts hiermee gaan, maar je hebt ook nog een andere optie. Natuurlijke geneeskunde is in diverse gevallen een goed alternatief of een goede aanvulling op de reguliere gezondheidszorg. Wat is nu het verschil tussen deze twee? In de reguliere zorg wordt er vooral gekeken naar de klacht die jij op dat moment ervaart en er wordt gekeken naar een manier om die te verhelpen. Vaak komt hier een chemisch medicijn aan te pas. Er wordt echter zelden gekeken naar de achterliggende oorzaak, naar het lichaam als geheel. Natuurlijke geneeskunde doet dat juist wel, het is een van de kenmerken van de verschillende behandelmethodes die hier onder vallen. Er wordt uit gegaan van het feit dat je alleen goed kunt functioneren als alles in je lichaam en geest volkomen in balans is. Een klacht wordt daardoor ook gezien als uiting van een onbalans. Er wordt dan ook niet enkel gekeken naar hoe de pijn die je op dat moment ervaart opgelost kan worden, maar er wordt ook gekeken naar waar dit probleem nu eigenlijk vandaan komt, wat de achterliggende oorzaak is. Natuurlijke geneeskunde is dan ook een uitstekende aanvulling op de reguliere gezondheidszorg!

Natuurlijke geneeskunde herstelt balans

Natuurlijke geneeskunde zoekt dus altijd naar manieren om de balans weer te herstellen. De manier waarop dat het best gedaan kan worden, dat verschilt per persoon. Dat heeft te maken met het feit dat er bij iedereen een andere oorzaak kan zijn waarom er een onbalans is ontstaan, maar het heeft ook te maken met het feit dat niet iedere behandeling bij iedereen even goed aanslaat. Er zal dus altijd sprake zijn van een persoonlijke benadering, waarbij er gekeken wordt wat voor jou de beste optie is. Natuurlijke geneeskunde biedt heel veel verschillende behandelmethodes, zoals:

  • voetreflextherapie
  • Reiki
  • Avalon Ela Energy
  • SensiPlus

Wat bij de een heel goed werkt, zal voor de ander een veel minder groot effect hebben. Waarom is het nu van zo’n groot belang om de balans te herstellen? Dat heeft te maken met het zelfhelend vermogen van het lichaam. Jouw lijf is in veel gevallen prima in staat om problemen zelf op te lossen, maar daarvoor moet het wel in balans zijn, de energiebanen moeten niet geblokkeerd zijn. Een verstoring in de balans zorgt ervoor dat de klachten zich op kunnen gaan stapelen, waardoor jouw lichaam zich uiteindelijk niet meer kan ontspannen, wat voor het genezingsproces natuurlijk funest is. Natuurlijke geneeskunde probeert daarom blokkades weg te halen en balansen te herstellen, zodat jouw lijf weer goed in staat is om optimaal te functioneren.

Specialistisch vak

Natuurlijke geneeskunde is net als reguliere gezondheidszorg een specialistisch vak. Wil een therapeut jou goed kunnen behandelen, dan moet deze een goede opleiding hebben gehad. Zoek jij een therapeut, dan is het daarom belangrijk dat je goed kijkt naar de kwalificaties van deze persoon, er zijn helaas nogal wat mensen die beweren dat ze hier verstand van hebben terwijl ze dit niet hebben. Natuurlijke geneeskunde is iets wat je niet zomaar even doet! Zoek jij een goede specialist, dan ben je bij Beautyhealing de Biesbosch aan het juiste adres! In deze praktijk wordt gewerkt vanuit verschillende disciplines, waardoor zij jou ook een diversiteit aan behandelingen kunnen geven. Op beautyhealingdebiesbosch.nl kun je precies lezen welke disciplines zij allemaal beheersen. Het voordeel hiervan is dat ze kunnen beoordelen welke methode voor jou het meest geschikt zou zijn en dat ze ook verschillende behandelmethodes met elkaar kunnen combineren. Natuurlijke geneeskunde door hen uit laten voeren, betekent dat jij zeker een positief effect hiervan zult ervaren!