Uvex cap

delemerij - uvex cap

Iedereen die paardrijdt, weet dat het erg belangrijk is om een goede cap op het hoofd te dragen. Kies je voor een uvex cap, dan weet je zeker dat je een uitstekend product in huis haalt. Waarom is het dragen hiervan nu zo belangrijk? Hoe goed jij je paard ook kent en hoe braaf het dier normaal gesproken ook is, het kan altijd gebeuren dat hij ergens van schrikt en hierdoor een onverwachte beweging maakt. Dit kan ervoor zorgen dat jij er vanaf valt en dit kan zonder goede bescherming vervelende consequenties hebben. Draag je een uvex cap, dan zorg je ervoor dat je het risico op verwondingen als gevolg van je val zo klein mogelijk zijn. Zonder goede protectie van je hoofd, kun je te maken krijgen met zaken als een hersenschudding of andere hoofdwonden. Dat wil je natuurlijk te allen tijde voorkomen, daarom is het dus belangrijk om altijd ervoor te zorgen dat je een cap draagt en het best kies je dan dus voor een uvex cap.

Uvex cap biedt voordelen

Iedere ruiter weet hoe belangrijk het is om het hoofd goed te beschermen voor het geval er een valpartij plaatsvindt. Toch zijn er nog genoeg ruiters die er af en toe voor kiezen om zonder hoofdbescherming een rit te maken. Waarom doen zij dit? Dit heeft te maken met het feit dat velen het oncomfortabel vinden om een dergelijk hoofddeksel te dragen en doordat zij zelden een val maken, kiezen ze er dan voor om er gewoon geen te dragen. Een uvex cap biedt dan uitkomst, deze heeft namelijk een hoog comfort, waardoor hij prettig te dragen is. Dat is dan dus zeker geen reden meer om ervoor te kiezen onbeschermd op pad te gaan. Daarnaast is een uvex cap ook zeer veilig, deze voldoet namelijk aan nog strengere eisen dan officiële instanties op dit gebied vastgelegd hebben. Je weet dan ook zeker dat de kans op lichamelijk letsel zo klein mogelijk is op het moment dat je deze hoofdbescherming draagt tijdens het rijden. Mocht je dan onverhoopt toch vallen, dan weet je in ieder geval dat je niet zo snel hoofdletsel op zult lopen. Een uvex cap blinkt dus uit in:

  • draagcomfort
  • veiligheid
  • kwaliteit

Mocht je een nieuwe paardrijcap willen kopen, dan is het dus zeker aan te raden om voor dit merk te kiezen.

De Lemerij

Een ander groot pluspunt van de uvex cap dat we nog niet genoemd hebben, is de eenvoudige manier om deze te reinigen. De binnenzijde is namelijk uitneembaar en daardoor kan deze zo in de wasmachine uitgewassen worden. De buitenzijde is met water en eventueel wat zeep ook heel eenvoudig weer te reinigen. Zo blijft de paardrijcap mooi schoon en kunnen bacteriën zich niet ophopen. Ook dat komt het draagcomfort zeker ten goede. Wil jij een uvex cap aanschaffen, dan kun je hiervoor terecht bij De Lemerij. Deze zaak is gespecialiseerd in artikelen voor de mensport. Je kunt bij hen uiteraard verschillende maten van deze caps vinden, zodat je een passend exemplaar hebt voor jouw hoofd. Ook het kiezen van de juiste maat draagt bij aan het draagcomfort en daarbij is dit ook belangrijk voor de veiligheid. Zit de cap te strak, dan zal deze niet prettig in gebruik zijn, maar is hij te wijd, dan biedt hij onvoldoende bescherming. Uvex maakt verschillende soorten caps, die allen zo hun eigen pluspunten hebben. Wil jij meer weten over de verschillende tussen de diverse modellen, neem dan een kijkje op de website van De Lemerij of neem contact met hen op. Zij kunnen je adviseren welke uvex cap voor jou de beste keus is!